fredag 4. februar 2011

Foerste uka!

Da er vi kommet i gang i Dar es Salaam. Her er det mange nye inntrykk..
Vi bor et stykke fra sentrum og det kan faktisk ta opptil 3 timer en vei. Huset vi bor i er ganske greit, vi deler kjoekken og stue med husverten. Men naa har det seg slik at vi ikke faar internettet der til aa virke, vi har mistet vannet i springen og stroemmen gaar stadig vekk. Adapteret passer ikke til stoepselet paa pc'n saa det blir lite dataarbeid.
Saann sett kunne vi nok tenkt oss aa bo litt naermere skolen, men vi faar se hvordan det utarter seg. Det skal komme en fyr aa se paa agregatet i loepet av helga, african time... Saa kanskje vi har stroem og vann i loepet av neste uke.

Vi startet i praksis paa tirsdag. Jeg er for tiden i en klasse paa 29 elever i 5 - 6 aarsalderen. Dette er ingen barnehage. Her har de timer med regning, skriving, gym og lignende. Veldig forskjellig fra hva vi er vant med hjemme i Norge. Pedagogikken bestaar av trusler til barna og jeg hoerer rykter om ei av laererne som bruker en stokk til aa stikke i de barna som ikke hoerer etter, eller ikke har atferd etter boka. Det skal nemlig ikke ta saa veldig lang tid aa sovne, hvis du aapner oeynene faar du en stokk i siden.
I klassen min er det litt bedre. Men likevel veldig forskjellig. Vi skal vaere to uker i hver klasse, altsaa 8 uker til sammen. Deretter skal vi vaere en eller to uker paa barnehjem.

Stranda ligger i gangavstand fra skolen, den er helt hvit og vannet er 40 grader. I lufta er det 30 - 36. Jeg skulle gjerne lagt ut bilder, men satser paa at vi faar fikset internettet hjemme saa jeg slipper aa bruke minnepenna paa disse internettcafe'ene.

1 kommentar:

  1. Oi oi oi. Ikke helt som dere hadde tenkt dere dette. Stakkar.. 3 timer en vei??? er det virkelig mulig? Når må dere stå opp om morgenen da? Får håpe dere kan få litt bedre bomuligheter etterhvert. Håper dere jentene har det fint sammen iallefall...
    Lykke til videre.
    Klem fra Idamammaen

    SvarSlett